Retail shop in Tórshavn

About

The proposal for a new retail shop in Tórshavn takes advantage of the new buildings location at the corner of two major roads. The high level of exposure towards the corner together, with a steep sloping terrain is combined in an overall concept where the new shop is given a more simple form and instead is varied through the use of a material with different levels of transparency in the facade.

Working with different levels of transparency, customers and other people passing by get different views in to the building, making it possible for the new shop to take advantage of the exposure towards the roads. The simple form of the building is contrasted by the sloping landscape which shapes the different sides of the building and creates an opening from the underground parking area towards the corner of the two roads.

Facts

TYPECOMMISSION
PROGRAMCOMMERCIAL, SHOPPING
CLIENTPRIVATE
LOCATIONFAROE ISLANDS
SIZE1200 M²
YEAR2012
STATUSPROPOSAL